Reise internasjonalt med båt fra Norge

Reise internasjonalt med båt fra Norge

På grunn av våre høye kostnader på mat og drikke, er det særdeles vanlig at nordmenn stikker over grensen til Danmark og Sverige for å handle billig øl, sprit, kjøtt og godteri. De som bor nærmest svenskegrensen tar gjerne turen over med bil, men vel så vanlig er det å ta ferje over. Begrepet «Danskebåten» er synonymt med passasjerskip som frakter deg til Danmark for å dra til fornøyelsesparker og kvotehandling. Noen av selskapene som frakter handlevillige nordmenn over grensen er Stena-Line, Color-Line, Fjordlines og DFDS.

Kristiansand – Hirtshals

Tusenvis av nordmenn reiser hver eneste dag over til Hirtshals fra Kristiansand for å oppleve den danske gjestfriheten. Vi elsker å være norske i Danmark, og danskene tar oss imot med åpne armer. Avhengig av hvilken ferje man reiser med tar turen alt fra to til fire timer, og man kan velge om man skal reise ned og opp igjen på samme dag, eller være der i flere dager for å kombinere handleturen med en skikkelig Danmarks-tur. Den mest populære ferjen er Superspeed fra Color-Line, og her kan du velge å kjøpe plass på buffetrestauranten «Catch me if you can» med alt av mat og drikke inkludert, sette deg i cafeen «Fly me to the moon» eller kose deg i Bar og loungen «The Bluefin’s Lounges & Bars».

Oslo – Frederikshavn

 DFDS tilbyr nå reiser mellom Oslo og Frederikshavn, en reise som tar ti timer, og det er ikke påkrevd med bestilling av lugar. Her kan du ta med bilen, bestille sitteplass eller lugar, og nyte utsikten fra dekk, handle i den populære tax-free butikken eller nyte gode måltider i restauranten.

Oslo – Kiel

Oslo – Kiel

Et av de mest populære cruisetilbudene i Norge er Oslo – Kiel, et 2-døgns cruise hvor du kan reise både med og uten bil. Normalt får du mulighet til å gå i land i Tyskland, men grunnet Covid-19 omstendighetene vil dette ikke være mulig på ubestemt tid. Skipene som seiler mellom disse byene er Color Magic eller Color Fantasy, verdens største cruiseskip med bildekk. Ferjene tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser underveis, blant annet et stort utvalg av restauranter og barer, lounge med gratis show og en stor handlegate med tax-free butikker. Du får også mulighet til å besøke badeland og spa-avdelinger med panoramautsikt om bord. Alle lugarene har store komfortable senger, TV og eget bad, frokost er inkludert i prisen på fire- og femstjerners lugarer. De rimeligste alternativene er innvendige lugarer uten vindu, ønsker du havutsikt bør du gå for minimum en trestjerners lugar.

Sandefjord – Strømstad

Color-Line har hele fire daglige avganger mellom Sandefjord og Strømstad, en overfart som bare tar to og en halv time. Her får du seile med verdens største plug-in hybridskip, et skip som setter ny standard for komfort, klima og miljøutslipp. Skipet tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, blant annet shopping på to dekk, spisesteder med fokus på lokale og sunne råvarer, og spennende underholdningskonsepter; her kan du få med deg alt fra arrangementer, konserter og spennende foredrag. Det er plass til 2000 passasjerer og 500 biler på skipet, og de har tatt viktige grep i valg av materialer, lastekapasitet og redusert forbruk av drivstoff, for å sikre en så miljøvennlig overfart som mulig.