Røværs flotte utsikt

Det er ikke alltid man trenger å stige så mange meter over havet, før man kan oppleve en fantastisk utsikt. På Røvær er det slik, om man har flaks på en klar dag.

Man kan se langt i alle retninger, og faktisk oppleve mye av den forskjellige geografien man finner i disse delene av Norge. Landet vårt er velsignet med ulikheter, og dette vet vi å sette pris på. Men også de utenlandske turistene, verdsetter dette. Røvær er et sted som mange kommer tilbake til, og en del av dem har faktisk vært her i en årrekke. Det sier vel ikke så rent lite om stedet, for de har sterk konkurranse fra mange flotte steder. Jeg har tidligere skrevet litt om Røvær, men la oss se enda litt mer på kystperlen vi her snakker om

Bråvarden

Dette er Røværs høyestliggende punkt, med sine 43 meter over havet. Det er ikke akkurat noe imponerende høyde i seg selv, men man ser faktisk helt til flotte Folgefonna på de mest klare dagene.

Bråvarden

Jæren, Bokn og Utsira er også områder og steder man kan se med det blotte øye, fra Bråvarden på Røvær.

Røvær Sjøhus

På sommerstid åpner Røvær Sjøhus, sin flotte sommer kafé. Her serveres blant annet Røværkomle, disse er viden kjent for sine gode smaker og er nesten verdt turen i seg selv.Alle helger i sommerhalvåret, samt hele sommerferien – er det også overnattingsmuligheter på Røvær Sjøhus. Det er også et vandrerhjem, og de har siden 2008 vært medlem av Hostelling International.

Røvær Kulturhotell

Sommeren 2005 åpnet Røvær Kulturhotell, dette er et tilbud som finnes hele året. Med sine nære beliggenheter til Haugesund, er det godt besøkt og absolutt verdt å avlegge et besøk. Av tilbud man finne hos Røvær Kulturhotell, kan det nevnes; julebord, konserter, foredrag og velværehelger. Det er også opplegg og arrangement utover dette, men da anbefales det å ta direkte kontakt med dem for å sjekke ut nærmere for tilbud og pris.

Gjester fra fjern og nær

Felles for alle son ankommer Røvær, er at de kommer vannveien. Dette er kanskje ikke så merkelig, all den tid vi snakker om en øy. Men det er også en annen ting som er felles for mange av de som gjester øya – nemlig det faktum at de kommer tilbake.Noen kommer med rutebåten, men svært mange kommer med egen båt både fra inn- og utland. En del av de som kommer med egen båt, har Røvær som et stoppested langs ruta de tar langs kysten.

Røvær-ulykken

Vi skal mange år tilbake i tid, da Røvær ble rammet av en tragisk ulykke på sjøen. Datoen var 13.oktober 1899, da et gravfølge fra Røvær ble utsatt for et fryktelig uvær.Hele 30 personer av øyas 130 innbyggere, mistet livet i Røværulykken. Ulykken skjedde på havet, på vei fra Haugesund til Røvær. Det var en orkan som kom brått på dem, senere samme kveld omkom hele 140 personer i Titran-ulykken som ble rammet av det samme uværet.Livet langs kysten kan være en idyll, men også det stikk motsatte. Vi vet alle at havet, har krevd mange liv opp gjennom årene. Man kan jo bare tenke seg, hvordan en slik ulykke rammet det lille øysamfunnet Røvær.