Sørlandet er mer enn bare båtliv

Jeg er en Norgespatriot på min hals, men jeg er nok ikke av de som låser meg fast til en og samme hobby eller opplegg. Det jeg prøver å si, er at jeg er ganske allsidig med tanke på opplevelser -og hva jeg fyller dem med.

Eller rettere sagt hvilke opplevelser jeg fyller fritiden min med, blir vel mer korrekt. Om jeg kan velge mellom det å være landkrabbe eller sjøulk, havner jeg nok på land. Dette har nok med oppvekst, bakgrunn og erfaringer å gjøre. Om jeg har vært inne på tidligere, er jeg veldig glad i opplevelser fra sykkelsete. Selv om vi befinner oss på det glade Sørlandet, så består det av mer enn båter, krabber og strandliv. La oss ta en titt på hva annet vi finner i området, enten ved sjøen eller ikke veldig langt unna – vi skal i alle fall holde oss i regionen.

Måneskinnstur på Hovden

Det er kanskje mange som stusser nå, når jeg skriver om Hovden all den tid jeg har sagt det er Sørlandet jeg skal skrive om. Men sannheten er at Hovden, kun ligger 3 timers kjøring fra Kristiansand – opp gjennom den vakre Setesdalen.For de som synes 3 timer med bil er mye, så kan jeg friste med at selve Setesdalen er en opplevelse i seg selv. Sånn sett kan man se på reisen, som en del av målet. Slik tenker i alle fall jeg ofte, og når man her ferie og fritid så skal man jo ikke stresse med noe som helst.

En avveksling fra kystklima

Enten om man er fastboende eller turist, når man kommer til Hovden vil man oppleve noe annet enn ved kysten. Den beste tiden er høsten og senvinteren, ja våren også så klart – i alle fall om snøforholdene er gode.Men ideen min er tatt med utgangspunkt i vinteren, gjerne mars-april måned. Finn ut når det er fullmåne, og ta med deg kjæresten på en flott og romantisk måneskinnstur. Med tanke på kjøretiden, velger det fleste minst èn overnatting på Hovden. Sjekk ut priser og betingelser på Hovden Fjellstue, og om man har ekstra flaks kan til og med nordlys oppleves oppe på fjellet.

En avveksling fra kystklima

Bike and beach i Mandal

Da har vi kommet oss ned fra fjellheimen, og til kysten som vi tross alt skal være. Det er ikke vinter, men vi snakker om perioden fra mai til september – litt avhengig av vær og årstider. Men tradisjonelt er sommeren lang, på det blide Sørlandet. I Mandal er det et område som heter Furulunden, dette er perfekt for rekreasjon og trening. Dette friluftsområdet har gang- og sykkelveier på kryss og tvers. I det samme området finnes det også en rekke strender, både store og små – og godt besøkte og mindre godt besøkte. Velg av den siste kategorien, og du kan finne en bortgjemt flott strand. Jeg for min del liker i alle fall de rolige strendene best, og jeg er ikke folkesky av den grunn.

Med en fristende matkurv og kanskje en flaske rødvin, er dere klare for en herlig stund i strandkanten – før man sykler tilbake til utgangspunktet igjen.